Op reis naar de Canarische Eilanden:  het paradijs dicht bij huis

Denk je eraan om dit jaar naar de Canarische Eilanden te reizen? Dat verbaast ons niet! De Canarische Eilanden zijn een fantastische vakantiebestemming met droomplaatsen en onvoorstelbare landschappen. Lees hieronder een beknopte gids om de charmes van elk eiland te ontdekken en nu meteen je vakantie te plannen.

Een vakantie of reis naar de Canarische Eilanden wordt elk jaar door miljoenen mensen ondernomen, en niet zonder reden. Deze wonderlijke archipel in de Atlantische Oceaan biedt met zijn zeven grote eilanden, rotsen en eilandjes een paradijs dat praktisch slechts een kleine stap van huis is.

Van de vulkanische landschappen van Lanzarote of de groene bossen van La Palma en La Gomera. Zelfs de duinstranden van Fuerteventura en Gran Canaria of de rust die ademt in de zandbanken van La Graciosa.

Ook kun je, als sportieve activiteiten je ding zijn, watersporten beoefenen zoals windsurfen en duiken. Andere landsporten zoals fietsen, wandelen en klimmen worden ook veel beoefend.

De eilanden hebben ook een belangrijk cultureel erfgoed. Plaatsen als het monumentale complex van San Cristóbal de la Laguna op Tenerife, of de werken van César Manrique op Lanzarote mag je tijdens je bezoek niet missen.

Als je de gelegenheid hebt, bezoek de eilanden dan tijdens de viering van het kleurrijke Carnaval van Santa Cruz de Tenerife, een festival van erkende faam dat uitgeroepen is tot Festival van Internationaal Toeristisch Belang.

Canarische Eilanden: je volgende reisbestemming

Als je je volgende vakantie naar de Canarische Eilanden aan het organiseren bent, denk je er misschien aan om verschillende eilanden te bezoeken, want we weten dat er maar één kiezen nogal ingewikkeld is!

Daarom vind je hieronder een kleine bespreking van elk eiland, om snel een idee te krijgen van wat elk eiland je te bieden heeft. Als je keus uiteindelijk op één of meerdere eilanden gevallen is, is het aan te raden ook eens verder in te lezen in hotels en andere accommodaties op de Canarische eilanden.

Lanzarote

Lanzarote is bij uitstek het eiland van vulkanische uitzichten. Duizenden kleuren overheersen in zijn landschappen, vooral de zwarte en roodachtige tinten van vulkanische oorsprong.

Dit eiland nodigt je uit tot talrijke activiteiten, dankzij de milde temperaturen. Van het proeven van zijn ongelooflijke inheemse wijnen, tot het beoefenen van sporten als fietsen, wandelen, of zwemmen, onder andere.

Fuerteventura

Fuerteventura staat bekend als het eiland van woestijn en ongerepte landschappen. Het geeft je fabelachtige duinen en meer dan 150 kilometer fijne zandstranden om van de zon en de zee te genieten.

De intensiteit van de landschappen en de zuiverheid van de stranden maken het de perfecte plaats om watersporten te beoefenen, zoals windsurfen en kitesurfen.

Gran Canaria

Gran Canaria opent zijn deuren voor je om te genieten van de zon, de mooie stranden, de geschiedenis en de oude gebruiken.

Het is een van de belangrijkste bestemmingen van de archipel, met bijna 60 kilometer strand om er met vrienden en familie van te genieten. Het biedt een scala aan activiteiten, zoals zeilen om walvissen te zien of wandelen door de Canarische dennenbossen.

Tenerife

Tenerife is het dichtst bevolkte en meest gevarieerde eiland, dankzij de groene landschappen in het noorden en de woestijn in het zuiden. Het ongelooflijke klimaat, de voorzieningen, stranden en toeristische activiteiten maken het tot de favoriete bestemming van bezoekers.

In het rijtje van mogelijke activiteiten kan een bezoek aan het Teide Nationaal Park niet ontbreken, de hoogste piek van Spanje, en ook het Natuurpark Anaga is het benoemen waard. Het grote voordeel is dat alle activiteiten het hele jaar door mogelijk zijn.